Zondag werd ook in Herentals het startschot gegeven van het toeristisch seizoen in de Kempen. Het mooie weer had er mee voor gezorgd dat de jarenoude formule heel wat dagjesmensen naar de activiteiten lokte.





Zo kon je aan de jachthaven meevaren voor een tochtje op het Kempens kanaal. Voor het snellere waterverkeer kon je bij  de brandweer info-stand aanschuiven voor een tochtje met een zodiac.

Aan De Hut kreeg je kayakinitiatie en kon je het water veroveren met een vlot. Ook het Netepark mocht veel bezoekers verwelkomen. Circus Locorotondo liet je experimenteren met monocycles of draaiende borden.

Wie zon zegt, zegt ook water.  Waar kan je dan beter vertoeven dan in het waterdoecentrum Hidrodoe. Buiten de dagelijkse activiteiten konden de kids er ook experimenteren met bellenblazen. Hier bleek dat je met allerhande huis- tuin- en keukengerief mooie bellen kon blazen.

Wie het allemaal een beetje rustiger wilde, kon deelnemen aan geleide wandelingen met als bestemming de splinternieuwe tunnel die het voor voetgangers mogelijk maakt te wandelen van de Hellekens naar het Olens Broek zonder de drukke Ringlaan over te steken.

De Toeristentoren was gratis toegankelijk. Vanop de top heb je een mooi uitzicht over het mooie Neteland. De echte durvers konden zich er uitleven op een klimmuur, of de Toeristentoren via rappel afdalen.

In combinatie met Shop in Thals en het mooie weer mocht Herentals  een pak fans verwelkomen.  Mooi.

Foto's en verslag :  Peter Vissers / Nnieuws.